Разследването разкрива, че тримата – Георги Дребчев, Маринчешки и Карабелов,

...
 
Разследването разкрива, че тримата – Георги Дребчев, Маринчешки и Карабелов,
Коментари Харесай

24 години не стигат за разплитането на поръчков разстрел

 

Разследването разкрива, че тримата – Георги Дребчев, Маринчешки и Карабелов, са движели канал за опиати от Турция през България за Европа. Според скришен очевидец сред тях стартират разногласия за пари и това е претекстът за премахването на митничаря. За убийството му са платени 60 хиляди лв.. Наемникът Божидар Атанасов, който преди този момент е съден три пъти за опиати, с тези пари си купува парцел.

 

Георги Дребчев е убит на 13 юни 1999 година пред блока в пловдивския квартал „ Тракия ”, в който живее със фамилията си. Съседите виждат натрупа му пред входната врата, мъртвият Дребчев продължавал да стиска в ръка мобилен телефон.

 

Приживе той имал тип на състоятелен предприемач, на ухото му непроменяемо е залепен телефон, постоянно е забързан, кипи от сила. Кара „ Фолксваген Поло ”, а номерът му е с четири тройки. Вратата на жилището му е бронирана.

 

Митничарят е роден в Съединение, а татко му дълги години работи в Либия. Семейството има фурна и рейс. След казармата Дребчев вози куфарни търговци до Сърбия.

 

Покрай това хваща здрави връзки на Калотина. Мечтае да стане митничар. Пробива на първо време като водач в Пловдивската митница. Вози шефа на Районно митническо ръководство Димитър Толев, който при държавното управление на царя се издигна до зам.-шеф на Национална организация „ Митници ”.

 

След 2-3 години като водач Георги Дребчев подава молба за по-висока служба – митнически контрольор, само че го късат на изпита. Той обаче записва висше обучение в Свищов. След време става контрольор. По това време в редакцията на локален вестник в Пловдив е получен донос против Димитър Толев. Описани са схеми за корупция на митницата. Отдолу стои автограф – Г. Дребчев. Шефът на ръководството Толев е обрисуван като „ прислужник на някогашната Държавна сигурност ”, окопал се на власт благодарение на „ видове от Ротари клуб ”. Към доноса са приложени три копия от заповеди за санкции, скрито извадени от досието на митническия необут. Разчува се, че Дребчев разполага с компрометиращи документи за някогашния си настойник. Мнозина обаче смятат, че в доноса единствено е употребявано името на напористия митничар. Така или другояче този случай не се отразява на възходящата му кариера.

 

Малко преди да бъде погубен, Дребчев е към този момент квалифициран висшист и го приготвят за заместник-шеф на отдел в митницата. Оказва се обаче, че той по това време върти канал за наркотрафик. Опиатите се прекарват сред кашоните с трикотаж или шоколадови вафли. Като се затвори камионът в Пловдив, се отваря чак в чужбина. Митничар Дребчев очевидно се замогва, довършва първокласна къща в Съединение, строи апартамент в центъра на Пловдив. Когато го убиват, той е единствено на 34 години.

Източник: Уикенд

Източник: razkritia.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР